Foto,  Huset,  Natur

Ljuva akleja

Min svärmor, som är väldigt trädgårdsintresserad, pekade ut en särskild blomma på vår tomt som växer lite här och där. ”Ni har ju akleja här. Och här! Och här!!” sa hon.
I min ljuva ignorans förstod jag inte vad hon pratade om. Jag visste inte vad akleja var, det enda jag visste var att det väl heter akvileja och inte akleja, eftersom de sjunger så i folkvisan…
Men nu vet jag!
Vi har alltså massor av aklejor runt huset och av det lilla jag läst om dem så var de vanliga i torparmiljöer förr i tiden, så de som växer hos oss har säkerligen sjävsått sig och spridit sig successivt genom åren.
Det är en fantastiskt vacker blomma som kommer i alla möjliga färger och jag vill passa på att föreviga några av dem innan de blommar över.

akleja
akleja
akleja
akleja
akleja
akleja
akleja

Det känns både positivt och negativt att tomten har varit orörd under så många år. Det positiva är att typ allt blir en överraskning och att stora delar av trädgården har blivit lummiga och vackra på ett naturligt sätt, utan mänsklig inverkan.
Det negativa är såklart allt röjningsarbete som måste göras och som i sig kommer att kräva väldigt mycket tid och resurser.
Men, men… allt har sin tid!

På tal om tid har jag de senaste två veckorna återupptagit en hobby som har legat i träda hos mig under vääldigt många år. I princip ända sedan jag var barn. Men nu har jag kommit igång igen och det är så fantastiskt roligt att det upptar nästan all min lediga tid! Därav har också fotandet och bloggandet hamnat lite i i skymundan. Jag känner mig inte helt redo att dela med mig av det än – det är nästan som ett kärt litet barn som jag måste kultivera ett tag till. Men på sikt är det förhoppningsvis något som kommer att bli alldeles perfekt att kombinera med mitt fotointresse.

Önskar er alla en fin vecka!

10 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.