Foto,  Huset,  Natur

Plötsligt händer det – Rävungar!

På fältet utanför vårt hus har vi sedan vi flyttade in sett en räv nästan varje dag som lunkar fram. Inget konstigt med det tänker man, den har väl sitt revir här i området och kör sina kontrollrundor då och då.

I förrgår kväll satt räven på ett stenröse, bara typ 100-150 meter ifrån huset och jag har alltid tänkt att det röset vore en perfekt boplats för något halvstort djur.
Det såg så fint ut när räven satt där kvällsljuset och såg ut över nejderna, så jag skyndade in efter kameran på vårt kontor. Vyn från kontoret är precis rakt mot stenröset, så jag riktade kameran ditåt. Till min besvikelse satt inte räven kvar i ljuset utan hade förflyttat sig en bit in bland stenarna.
Jag kikar på den genom sökaren för att ändå försöka få en fin bild, och då dyker det plötsligt upp något helt oväntat i bilden: En mini-räv! TVÅ mini-rävar! Rävungar!!

Jag har faktiskt aldrig sett en rävunge överhuvudtaget, så det var verkligen en fantastisk överraskning en vanlig onsdagskväll. Vår närmsta granne är alltså en mamma rödräv och hennes två rävungar! Igår morse fick vi dessutom se dem igen i det vackra morgonljuset och jag plåtade för kung och fosterland.

Resultatet kommer här – förbered er för sötchock!

rävungar
rävungar
”Puss på dig mamma!”
rävungar
Som hämtat ur en Disneysaga…
Eller kanske en rogivande dokumentär med Sir David Attenborough som berättarröst.
rävungar
rävungar
Mamma räv verkade smått skeptisk till mina paparazzifasoner.

Bilderna nedan tog jag kvällen innan, när ljusförutsättningarna inte var de bästa. Men det var ändå så himla gulligt att fånga rävungarnas bus med varandra och med sin mamma:

rävungar
Brottningsmatch!

Vi har inte sett till varken rävmamma eller rävungar sedan igår, men vi håller lite utkik och hoppas att de frodas i sitt stenhus. Alternativt kanske de har flyttat till en större lya allt eftersom kidsen växer. <3

14 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.