Fåglar,  Foto,  Natur

Fågelfredag

Flashback-friday heter det väl på engelska när man använder hippa hashtags? Jag är inte så hipp, men ”tillbackablicks-fredag” klingar inte alls lika bra tycker jag…
Hur som helst – jag tänkte att just en tillbakablick på lite fågelfoton kunde sitta fint så här en fredagseftermiddag. Jag hinner glömma en del av alla tusentals bilder jag tar, så det är alltid kul att göra sådana här små nostalgitrippar och ge bilderna nytt liv. Även om de äldsta av bilderna bara är 1-2 år gamla.

Blåmesen med sin uppburrade tofs på huvudet.
Suddiga enkelbeckasiner eftersom de spelflyger med ljusets hastighet…
Förra vintern hade vi trevligt besök av gråsiskor vid fågelmatningen i Gamla Uppsala.
Hemmavid har vi även två år i rad haft besök av ett hämpling-par. Jag stack ut kameran genom vårt sovrumsfönster för att ta den här bilden av hanen, haha! Jag har döpt honom till Herman. Herman Hämpling – det låter väldigt tjusigt i mina öron.
Trädkryparen är galet bra kamouflerad när den klättrar i cirklar längs trädstammarna. Lyckades ändå ta en någorlunda bild förra året.
Ormvråk vid Hammarskog. Jag tycker att rovfåglar är knepiga eftersom det alltid är sådana avstånd till dem. Men snygga är de!
Den stiliga rörhönan på besök i norra delarna av Fyrisån.
Dubbelt upp av större hackspett!
Grönsiska vs. gråsiska – fullt ös vid matningen.
Grönbenan tar en promenad på bryggan i solnedgången. Från Dalkarlskärret förra året.
Sist, och typ minst! Den urgulliga stjärtmesen! Stjärtmesar håller gärna ihop i små familjegrupper, så om ni ser ett gäng med 4-5 stjärtmesar någonstans så kan ni nästan vara säkra på att de är släkt!

Imorgon ska jag och pappa dra ut en sväng ut i svampmarkerna. Vi brukar bege oss ut tillsammans åtminstone en gång per år. Det har blivit en liten tradition kan man säga. Ofta är det dock pappa som står för svampfynden medan jag strosar runt med kameran…
Önskar er alla en fin helg!

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.