Natur,  Vardag

Höstlängtan

Höst.
Ordet kan trigga igång så många olika känslor. Förväntan. Nedstämdhet. Lättnad.
Hösten kan bringa en nystart. Ett avslut? Eller bara en fortsättning på något pågående.
Själv är jag för en gångs skull 100% redo för höstens ankomst. Jag vill ha kyla, färggranna löv som drar sin sista suck innan vintervilan, sidensvansarnas silverklingande flykt, dignande frukter från äppelträden, värmande koftor, svettfri sömn, observationer av Vintergatan, tända ljus… ja, listan kan göras lång!
Det enda jag inte ser fram emot är det annalkande mörkret. Jag vet att det ingår i dealen, men jag kan liksom inte ”förbereda” mig för mörkret, trots att det är samma procedur år efter år.

Mitt höstpaket från Sellpy med diverse höstkläder anlände här om dagen. Tog på mig denna mysiga tröja i tron om att den skulle värma mig i den krispiga efter-regn kvällsluften.
Helt fel! Det var typ 23 grader och gassande sol! Men jag fick stå mitt kast – kände mig liksom inte modig nog att promenera tillbaka till cykeln i bara bh, även om det inte direkt kryllade av folk ute.
Inte direkt redo för skörd, men ändå ett varsel om höstens intåg.
Kvällens promenadskatt:
Godtycklig parkering förbjuden-skylt – Varför ligger den i en kohage? Var stod den från början? Vem skulle se den texten från en bil? Eller ens en cykel? Varför är den skriven på en metallskiva från någon slags generator? Har kommunen godkänt skylten?

16 kommentarer

 • Heléna

  Jag älskar hösten! Jag är ju ett höstbarn då jag föddes i oktober. Jag älskar när bladen på träden färgas gula och röda och faller till marken. När jag var liten älskade jag att samla ihop löven i stora högar och sedan slänga mig i dem och göra snöänglar, fast i lövhögen istället för i snön . Jag älskar också att promenera i skogen och riktigt känna doften av höst – fuktiga löv, mossa, svampar… Så underbart! Sedan är det ju underbart att tända en brasa i öppna spisen och se hur lågorna dansar. Dessutom är det ju så fint med alla små ljuslyktor som vi brukar tända framåt hösten. Fast jag gillar inte alls mörkret som sluter sig kring mig när jag är ute och promenerar på kvällen – vill helst ha sällskap då!
  Hoppas du får en fin kommande vecka! Kramar 💕💕

  • Emma

   Att kasta sig i lövhögar är ju superskoj, det gjorde vi också när jag var liten. 😀
   Håller med om dofterna som du beskriver – underbart, och man njuter med alla sinnen!
   Kram <3

  • Emma

   Ja verkligen. Jag tror jag romantiserar hösten ganska mycket…^^ Det kan ju vara mycket regn och rusk och allmänt jobbigt som du säger.

 • Annie - Stora Små Äventyr

  Jag ser också fram emot hösten. Det ska bli mysigt. Det blir också första hösten på väldigt länge som jag inte jobbar, så jag hoppas kunna njuta av krispiga höstdagar 🙂 Ska även fota bebis i en fin kofta som min mamma har stickat, tänker att han ska sitta bland höstfärgerna då 😛

  • Emma

   Åh, ja se till att njuta av de fina dagarna nu! <3
   Och det låter som en helt perfekt foto-session i höstfärgerna med den lilla, blir säkert jättegulligt. 😀

 • Lillan Kind

  Vilken vacker blogg du har! Dina foton är otroligt fina. Ja hösten väcker olika känslor, och hos mig väcker den främst vemod. Jag älskar också de vackra färger som man får njuta av i naturen under en kort tid. Men där jag bor på landet blir mörkret verkligen kompakt, och jag behöver ljuset både för mitt välmående och för ridningen i naturen. Så det gäller att väga upp mörkret med höstmys och tända ljus 🙂

  • Emma

   Tusen tack! Ja men det förstår jag, det är ju inte superskoj när det är beckmörkt och man knappt ser handen framför sig. Men ja, tända ljus kan göra mycket, både för rummet och sinnesstämningen. 🙂

 • Ajli Müller

  Vet du, jag har alltid sagt ”They don’t call it FALL for nothing” för jag faller alltid ner i mörka mörka hål på hösten. I år, jag vet inte vad som hänt, men jag är redo!? Jag intalar mig att saker kommer vara enklare i år. Jag mår bättre going in, och vem vet om jag kommer sjunka så småningom, men just nu känner jag mig väldigt HÄR och NU. Jag myser av att få kunna ta av ett lager mitt på dagen, men att klä mig ordentligt om morgnarna. Jag njuter av min tekopp och mina tofflor. Det blir vackra färger. Jag kan jobba länge utan fomo. Allt känns… liksom… inte bara okej, utan bra. Så himla märkligt!

  • Emma

   Bra!! Jag känner faktiskt precis samma detta år. Höst har nästan alltid varit synonymt med depp för mig, mest på grund av väderomställningen och allt som det innebär.
   Men jag tror du har helt rätt i att vara här och nu (var ska man annars vara egentligen)? Man kan styra måendet mer än man tror genom att inte streta emot och genom att försöka ändra sin attityd… låter SÅ klyschigt, men för mig gör det verkligen skillnad.
   Keep up the good feeling! 🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.