AI-konst: Den smarta konsten

Sällan har väl artificiell intelligens varit så mycket i ropet som på senare tid. Sedan ChatGPT blev allmänt tillgänglig har även massor av andra ställen börjat använda sig av denna lustiga vetenskap i allt högre utsträckning. Photoshop håller på med en betaversion av en ganska avancerad AI-motor som kan användas till allt man kan tänka sig! Jag tänkte jag skulle ge detta verktyg en chans och passade således på att skapa lite AI-konst. Vill ni förresten läsa roliga exempel på när AI:n ger sig på att blogga så kan jag passa på att tipsa om Matildas blogg.
Vi kommer nog definitivt att se mer och mer AI-konst i framtiden – “konstformen” är än så länge i sin linda och resultaten är som väntat ganska skrämmande, fascinerande och/eller hysteriskt kul. Enjoy!

Jag började lite lätt (tyckte i alla fall jag) – så här ser Fåglar i skymning ut:


Nästa instruktion – Katt i Vintergatan. Ganska söt ändå!


Här har vi Velociraptor på Autobahn. Förutom den tragiska avsaknaden av tänder var det inte så tokigt:


Riddare på ryska tundran träffade både högt och lågt, men här är ett urval:


Viking spelar padel:


Kung Harald bakar bröd… Nu börjar vi långsamt komma in på de riktigt bisarra tolkningarna:


Det finns ju dock oändligt med potential att skapa just läskiga och bisarra saker med generatorn. Perfekt för en skräckälskare som jag! Här är några varianter på Läskigt ansikte och Läskig mask: (OBS! Ganska läskigt!)


Velociraptor tränar bänkpress verkar vara ett förvirrande koncept:


Porträtt av Tutankhamon – ganska snyggt, men inte riktigt vad jag hade tänkt…


Dalahäst åker segway:


Kung Harald tävlar i fitness. Det här verkar inte vara svårtolkat för AI:n, det verkar vara helt jäkla obegripligt och snudd på haveriläge för den stackars maskinen:


Kung Harald möter Hulken var tydligen rimligare. Typ:


Velociraptor möter samuraj:


Och slutligen – Julius Caesar i skoaffär. Ganska snyggt om man har överseende med de så kallade skorna och diverse malplacerade lemmar. Han har ju riktigt sjyssta pjux på alla bilderna liksom:


Ja, uppenbarligen kan man sitta och leka med sådant här väldigt länge. Det återstår väl att se vad det blir av det här betaverktyget, men just nu finns det ju helt klart en del att förbättra. Jag har dock svårt att se att jag skulle använda det i Photoshop i någon större utsträckning…
Om inte annat kan man i alla fall använda det till att muntra upp sig själv och andra!

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.