Fredag vardag

Jag brukar tänka att jag inte vill vara en sån där som går och längtar till helgen, och vanligtvis är jag faktiskt inte det. Men den här veckan har verkligen varit tröttsam på många sätt – kanske främst för att det är första jobbveckan och kroppen behöver väl ett par veckor på sig att ställa om till “vardag”…
Dessutom var jag förkyld förra veckan och kunde inte träna alls, därav känns passen extra tunga nu. Man måste liksom väcka musklerna och få dem att inse att de ska användas till att lyfta tungt!
Jag jobbade åtminstone hemma idag, vilket var extra skönt när man är lite så här i zombie-mode. En av de många fördelarna med att jobba hemifrån är ju att man kan multitaska och passa på att röja undan tråkigheter som städ och tvätt. Och bäst av allt – man kan gå omkring i fläckiga mjukisbyxor, flottigt hår och en 12 år gammal G’n’R tröja från H&M and no one bats an eye!

Jag har dock varit produktiv den här veckan och sett till att skaffa mig en ny LifePlanner! Jag verkar i min enfald ha trott att jag klarar mig utan dem (jag hade tydligen ingen förra året). Tror jag fick någon tokig idé om att jag skulle vara modern och använda typ Outlook-kalendern iställetgalet va?!
Alla är vi olika, men jag får verkligen själaro av att skriva ner saker och planera tillvaron, stort som smått. Impulsivitet är överskattat!
En annan trevlig sak med att jobba hemma är att man får Molle som mysigt sällskap. Vem vill inte ha en sovande 9-kilos nallebjörn-kollega på köksbänken liksom.
Hugo bidrar lika mycket han också!
Vi har äntligen fått tackkorten för bröllopet också och ska skicka ut dem i helgen. Det känns bra att kunna avsluta det projektet, som jag tänkt att jag ska göra ett inlägg om framöver!
Har för övrigt börjat med ett marklyftupplägg där jag kör pausmark på fredagar och vanliga mark på måndagar. Jag har alltid varit relativt stark i marklyft, men tekniken har väl inte alltid varit den bästa. Så pausmark funkar väldigt bra för att nöta in en stadig form.
Obligatorisk after-legday-pizza. Jag har på sistone blivit frälst i vegetarisk pizza med beasås – så förbaskat gott! Har ni någon favorit i pizzaväg?

Önskar er en fin helg!

8 kommentarer

 • Matilda

  Outlook-kalender i all ära (inte minst för att den blockerar jobb-telefonen om man är på möte), men jag kör allt i papperskalendern. Mycket lättare att överskåda (tycker jag).

  I veckan åt jag faktiskt en god surdegspizza – med bland annat grönkål, chevre (lagom mycket, tycker det kan bli lite dominant), några andra grönsaker och ostar samt fikonmarmelad. Jag var supernöjd 🙂

  Hoppas du känner dig piggare nu!

  • Emma

   Det lät ju som en fantastiskt god pizza! Jag är inte heller något större fan av chevre, men just den blandningen lät ju väldigt intressant!

 • Heléna

  Jag försökte mig också på det där med att inte ha en riktigt kalender att skriva saker i och nja… Nu har jag en väggalmanacka där jag skriver in vilka arbetstider min son har i en kolumn, katterna har en egen kolumn där jag skriver in när jag har klippt deras klor och dylikt, jag har en diverse kolumn där jag skriver in när jag till exempel har bokat tvättstugan och andra trista måsten, en kolumn för sociala saker som när jag har bokat in lunchdejt med något av mina barn eller en aw med en kompis och i vanliga fall en kolumn för mina arbetstider, men den är tom nu när jag är sjukskriven… Bra att ha väggkalandern vid mitt skrivbord så jag kan kika på den. Har även lagt in alla mina nära och käras födelsedagar i kalendern i min mobil så den talar om för mig när alla fyller år om jag skulle få ett tillfälligt hjärnsläpp och glömma det.. Och så har jag en vanlig kalender som jag skriver in saker som är bra att komma ihåg och som man kan bläddra tillbaka i och läsa som en light-dagbok. Här har vi struktur som du märker 😁😁😁 Jag behöver all denna hjälp nu med min postcovid för arbetsminnet är lite tilltyglat så jag glömmer fort bort vad jag ska göra om jag blir avbruten.
  Så underbart vackra era katter är! Helt bedårande! Jag älskar också att ha mina katter sussandes i närheten när jag sitter vid datorn och skriver. Mysigt när jag hör min Signe ligga och snarka 😻
  Tack-korten ser jättefina ut!
  Jag har nog inte någon direkt favoritpizza, men jag vill ha massor av grönsaker på den oavsett vilken sort jag väljer. Ju fler grönsaker som finns på den desto större chans att jag väljer just den!
  Hoppas du har haft en fin helg och får en fin fortsättning på denna söndagskväll! Kramar 🤗❤️❤️❤️

  • Emma

   Det låter ju faktiskt väldigt smart att ha olika kolumner för olika ämnen/kategorier som du beskriver.
   Och ja, man får hitta sätten som funkar bäst för en själv, men jag tänker ofta att man “avlastar” hjärnan genom att skriva ner (det är väl klassisk terapi)?
   Visst är katter underbara – dina är så otroligt söta med ju! <3 Som små spinnande kuddar, haha.
   Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.