Diverse,  Foto,  Huset,  Natur

Ett nytt hem

Tiden går fort när man har roligt. Eller något…
Har visst inte bloggat sedan förra året. Jösses, hej och hå!
Nåja, detta är ju i första hand en fotoblogg och inte en vardagsblogg i den bemärkelsen. ^^
Men för att sammanfatta en mycket intensiv senhöst och vinter hittills: Vi köpte ju hus i oktober och i och med det har i stort sett varenda helg sedan dess bestått i att rensa, sortera, slänga, planera, köpa, beställa, packa, planera mer, sälja och ge bort, fynda, flytta, bära, och mycket mer.
Vi flyttade in i huset på annandagen – både jag och Micke var rejält förkylda och jag hade dessutom feber. Vår planerade flytthjälp ställde in i sista minuten p.g.a. sjukdom vilket innebar att vi själva (läs Micke eftersom jag befann mig i feberdimma halva tiden) fick dra flyttlasset. Inte optimalt med andra ord… men det gick! Och vi hade ju inte så mycket val eftersom flyttbil och allt var bokat och betalt. Ångesten från flyttdagarna har nog inte riktigt släppt helt, men den blir mer och mer avlägsen för varje dag.

Vi har ju vårt hus nu. Vårt fantastiska, nya hem där vi redan stortrivs. Vi har haft en magisk vinter som så sakteliga börjar ljusna och värmas upp till en stundande vår. Om än ganska långt bort ännu…
Varje dag får man nypa sig lite i armen när man inser att den här vackra platsen är vår. Och varje dag hittar vi något nytt att förundras över, något nytt att lära oss, frustreras över, eller se fram emot. Bitarna faller på plats liksom, en efter en.

Men när man gör sådana här stora livsförändringar så hamnar ju det mesta andra ganska långt ned på priolistan, på gott och ont.
Det var inte förrän här om veckan som jag faktiskt fotade med min kamera istället för med mobilkameran… Och förra helgen var första gången jag kunde sätta mig vid min dator som har stått nerpackad i det rum som nu har blivit kontor. Således kan jag äntligen redigera mina bilder och väcka inspirationen till liv igen.

Förresten – kontor. Vi har ett kontor! Hur knäppt är inte det?! De senaste 5-6 åren har vårt ”kontor” varit ett skrivbord i sovrummet som vi båda trängdes vid. Men nu har vi alltså ett dedikerat arbetsrum/hobbyrum/läsrum med varsitt skrivbord och gott om plats för min kamerautrustning och Mickes Transformers och serietidningar. Blir nästan lite tårögd när jag beskriver det, haha. En dröm som slutligen blivit sann. Och detta är alltså utöver alla andra rum som vi aldrig någonsin haft – matsal(!), farstu, ett badrum med badkar, gästrum, tvättstuga, garage, massor av förråd, balkong, altan, gäststuga(!).
Ja, det har minst sagt varit omvälvande att gå från 64 kvadratmeter till nästan 200… Än så länge har vi dock inte haft några som helst problem med att veta vad vi ska göra med alla utrymmen. Det är ju en ständig process att göra sitt hem trivsamt, men jag känner att vi verkligen har kommit en bra bit på vägen!

Där bor vi, i det vita huset med oändlig utsikt över fält, skog och åkrar.
Och vi kan verkligen inte klaga på antalet vackra vinterdagar! Det har till och med varit så mycket snö att vi inte kunnat vara så mycket på tomten eftersom man knappt kunde gå framåt, haha! Men jag klagar inte, en rejäl vinter på landet är verkligen svårslagen <3
Har inte riktigt vant mig vid vilka fantastiska soluppgångar vi kan beskåda från sovrumsfönstret (skryt lagom liksom).
Dimma över fälten.
En av de allra bästa sakerna är att jag bara kan öppna dörren och gå ut och fota stjärnhimlen. Mer kan man väl inte begära…
…och i och med det kan man också ta ordentliga blooper-bilder. Som denna där jag glömde stänga slutaren och började rikta om kameran medan den fortfarande tog bilden. Blev lite coolt ändå tyckte jag!

Här är vi alltså nu. Vi hade inte ens tänkt flytta förrän möjligtvis till efter sommaren. Men så blev det inte och det är jag oändligt glad för. Huset har överträffat våra förväntningar och då har vi inte ens börjat tänka på våren och allt som den kommer att föra med sig. Förmodligen har vi bara upplevt en bråkdel av allt underbart den här platsen ruvar på. To be continued!

12 kommentarer

 • Lisa

  Vilka fina bilder och ni bor verkligen vackert.
  Förstår att ni trivs.
  Huset ser också jättefint ut.
  När ni får tid fota gärna lite inomhus .
  Förstår att det är mycket att stå i.
  Ha det gott kram <3

 • Matilda

  Så skönt att ni har flytten avklarad och att ni börjar bo in er. Men vilken uppgradering till 200 kvm! Jag tyckte hoppet mellan 66 till 78 kvm var stort nog (städningen tog längre tid…), kan inte föreställa mig ett helt hus 😀

  Blir det lång pendling till jobbet för er nu eller är det hanterbara avstånd? (Eller nya utmaningar?)

  • Emma

   Haha ja det är verkligen en jättestor(!) omställning. Har ännu inte hittat någon bra strategi för att dammsuga trapporna, men annars går städningen helt okej!
   Pendlingen går faktiskt bra, vi har en tågstation i byn så det underlättar ju (så länge tågtrafiken samarbetar) 😀

 • Hannas krypin

  Vad roligt med en uppdatering. Har ju undrat lite var du tog vägen. Vilket fint hus ni köpt och så härligt med så mycket utrymme. Fantastiska vidder har ni också.

 • Lillan Kind

  Så roligt att du är tillbaka med ett inlägg igen! Flytten lät verkligen jobbig, för det är ju slitsamt nog att flytta även när man är frisk och planeringen flyter på. Men så underbart att ni nu har ett nytt hem där ni trivs så fantastiskt bra. Huset ser jättefint ut, och läget likaså😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.