Diverse,  Huset,  Vardag

Huskontrakt

Hejhopp!
Den senaste veckan har varit så intensiv att jag typ glömt bort att jag har en blogg…
Jag ska väl gå rakt på sak:
Husjakten är över, innan den knappt hann starta. Imorgon skriver vi huskontrakt!
Jag kan inte riktigt ta in det tror jag, inte ens när jag skriver det så här i text, haha.
Det kommer nog inte kännas ”på riktigt” förrän dagen då vi faktiskt kliver in i huset (vilket preliminärt blir den första mars). Vårt hus. Galet är det…
Hela vår husköparhistoria, som vi har planerat i säkert 5-6 år och som vänner och familj har följt oss i så länge, blev alltså en snabbt avklarad affär. Våra visioner, fantasier, drömmar och planer har nu ebbat ut i ett antiklimax.
Ett antiklimax i form av ett helt underbart, perfekt hus som vi ska bygga vårt liv i tillsammans!
Men det var aldrig ens spännande när det väl kom till kritan – vi var ensamma budgivare och igår eftermiddag ringde mäklaren och sa att huset är vårt om vi fortfarande är intresserade. Piece of cake!
Jag ska såklart beskriva och fota huset mer i detalj när tiden är kommen. Men jag kan säga att det ligger otroligt vackert i utkanten av ett gammalt bruk med 600 invånare, ganska precis mellan Uppsala och Gävle. Huset är 80 år gammalt, men har genomgått totalrenovering sedan 2018. Det ligger mellan en åker och en skog, lantligt och enskilt alltså, men ändå bara 7 minuters cykelväg från tågstationen. Så perfekt det kan bli för oss med andra ord… Jag vågar nästan inte skriva om det för det känns som en sån där härlig dröm som suddas ut ju mer jag tänker på den. Märkligt kanske, men så känns det just nu.
Tomten är 2500 kvadratmeter och har en hel del växtlighet. Detta innebär ju såklart att jag/vi måste börja lära oss lite om… just det – trädgårdsskötsel! Bara ordet ger mig lite kalla kårar längs ryggraden. Men ja, vi vill ju såklart ha en fin trädgård och det finns ett antal fruktträd och buskar på tomten som vi givetvis ska vårda ömt.

Så ligger det till alltså!
Om inget skiter sig fram tills imorgon kväll har vi alltså ett huskontrakt att stoltsera med.
Närmast efter det återstår bara huvudvärken med att få lägenheten såld. Det är visning nu i helgen, så planen är att jag och katterna åker till Mickes föräldrar på Värmdö under helgen medan Micke är kvar och tar emot mäklaren. Om det finns en bostadsrättsgud någonstans så hoppas vi att hen är på vår sida…
Önskar er alla en fin helg! <3

huskontrakt
Jag vet inte om man får använda mäklarens bilder hur som helst så jag använde Photoshops AI för att skapa en bild av huset. Det blev inte så likt haha… Men ändå rätt mysigt får man väl lov att säga?

26 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.