Vemod, termospremiär och en suddig stjärtmes

Denna helg har bjudit på strålande höstsol och stormande höstvindar i en vild kombination. Men jag kände att jag verkligen behövde komma ut en sväng, andas lite och rensa huvudet.
Det är nämligen något på gång i vårt liv som jag har ganska svårt att processa – Vi ska köpa hus!
Okej, det har vi planerat att göra i många år men… nu är vi liksom igång med säljprocess och allt vad det innebär och det känns som att det är tusen bitar som ska fall på plats; vårt hem ska fotas, vi ska gå på visning i helgen (vi har varit på en redan), vårt hem ska säljas, och en massa, massa annat. Vårt hem, som har varit vårt trygga ankare i över sex år…
Visst har jag längtat efter att bo i hus på landet igen, men nu när det faktiskt är på gång att förverkligas… Det känns otroligt vemodigt – för att sedan gå över i naiv hoppfullhet och glädjeyra. Och sedan tillbaka till vemod och katastroftankar. Det är ändå en väldigt stor omställning och en del av mig bara skriker “Vafan håller vi på med?! Sluta röra runt i tillvaron!! Jag gillar inte förändringar!” Medan den andra halvan skriker “Du är ju uppväxt i hus på landet – klart du ska tillbaka till det! Cirkeln måste slutas! Du brukade ju vara så äventyrlig!!!
Nåja, det blir nog bra. Det är trots allt nu jag måste sätta mina stoiska färdigheter på prov…

Kalla nordliga vindar innebar att termosen fick följa med ut idag.
En tépaus i skuggan av de gamla granarna.
En del av vemodet består i att känna att det kanske är bland de sista gångerna jag är i dessa skogar och marker. Som jag har varit i otaliga gånger genom åren. Och som har gett mig så mycket utan att kräva något tillbaka. Det gör ont när jag tänker på det… Även om jag i teorin kan åka tillbaka hit oavsett var jag bor så skulle det ändå inte bli samma sak. Det skulle bara bli ännu ett avslutat kapitel i mitt liv…
De gamla stoiska filosoferna poängterade ofta att livet består av just förändringar, stora som små. Livet är inte statiskt på något sätt. Acceptans inför detta är vägen framåt.
Sen är ju såklart ingenting överhuvudtaget klart ännu med hela hus-cirkusen. Vi har ju inte ens tittat på huset vi vill köpa än… vi kanske hatar det, haha. Och vi kanske inte ens får lägenheten såld. Så mycket som ännu är oklart, men som av just denna anledning innebär enorm stress för två kontrollfreaks som gillar att övertänka och ogillar förändring...
Fortsättning följer alltså!
Jag kunde i alla fall trösta mig med en gullig stjärtmes som studsade runt bland träden tillsammans med sin familj! Men ville hen fastna på en (fin) bild? Ja, döm själva!
stjärtmes
“Du kan inte fota mig om jag blir till en raket och flyger in bland träden hähäh!!”
stjärtmes
Om ni undrar varför de heter STJÄRTmes…
stjärtmes
Det här ska alltså föreställa en stjärtmes… Oh well, det kan inte bli bra alla gånger.

Ett par timmar och ett antal suddiga stjärtmesar senare lyckades jag dock ta en bildserie som kanske är mina absolut bästa fågelbilder hittills! Kanske inte rent bildkvalitetsmässigt, men motivet var totalt oväntat och resulterade i riktigt häftiga bilder som jag tänkte lägga upp senare i veckan.

16 kommentarer

 • Anna i Portugal

  Det är bannemig inte lätt att fota fåglar! Kan de inte sitta still! Ser fram emot veckans fågelinlägg. Lycka till med försäljningen av lgh och husköp. Jag älskar ju förändringar och att börja och avsluta grejer i mitt liv, så jag ser sånt som bara roligt. Men förstår att vi alla är olika, så hoppas det blir riktigt bra för er när ni kommit längre i processen.

 • Marie Karlsson

  Ja du det är inte lätt då man ska ta beslut som man sedan ska tänka och snurra runt i sitt huvud jag förstår dig och när det är stora beslut också blir det ju ännu mer snurr i huvudet. Dock kommer du hitta nya platser du kommer att älska för på landet är det ju trots allt stort utrymmet för det.

  Men ohh så söt fågeln är och hur du fångade den också =D

 • Lisa

  Vad roligt att ni ska köpa hus. Förstår dock dina splittrade känslor. Det är både jobbigt rent praktiskt och lite vemodigt också. Det är helt klart en stor omställning som du säger.
  Jag gillar inte heller förändringar så jag förstår precis hur du känner det. Försök att bara koncentrera dig på fördelarna. Lycka till kram

  • Emma

   Tack för dina fina ord. <3
   Och ja, vi försöker tänka på att det är en positiv grej på det stora hela, och inte snöa in oss på alla "om och kanske"... Kram!

 • Kamilla

  Vilken härlig trollskog du varit i. Sådana hätliga granskogar hade jag förr runt knuten. Saknar den riktiga skogen ibland. Hos mina föräldrar i Småland finns den men för långt att åka för dagliga rundor.

  Hoppas att ni hittar drömhuset för just er. Bodde i hus innan jag skiljde mig. En spännande resa att köpa hus.

  All lycka till

  https://kamillaskamera.com/

  • Emma

   Åh ja förstår att det kanske blir lite långt att åka till Småland bara sådär… Och tack! Ja, det är verkligen en spännande och omtumlande resa, haha. 🙂

 • Matilda

  Låter som att stora och spännande förändringar väntar! Men jag förstår dig – det är en stor omställning som kan förändra rutiner och vardag väldigt mycket (både jag och sambon har en historik av att flytta otroligt lokalt, när vi flyttade tillsammans nu senast så slutade det med att vi blev kvar i samma hus, pga just detta). Hoppas att ni hittar ett hus som passar era behov och som ni kan göra till ert. Ser fram emot att få små uppdateringar om det nya som väntar 🙂

  • Emma

   Haha ja det blir verkligen lokalt att flytta inom samma hus. ^^
   Ja, det kommer ju att bli en rolig och spännande resa, men som sagt, väldigt många tankar och frågetecken också… Ett steg i taget! 🙂

 • Heléna

  Det är ett stort steg i livet att bli med hus! Förstår att det blir ett känslomässigt kaos med alla om och men. Jag vet vilka förväntningar jag själv hade när vi flyttade från lägenhet till hus med barnen. Allt löser sig med tiden. Jag hade betydligt svårare att flytta ifrån huset till lägenhet igen, men ibland ser livet ut så att det inte finns några alternativ. Jag tror att det kommer att bli jättebra för er bara ni låter det ta den tid som behövs. Härlig stjärnmes som busar runt när du vill fånga den på bild 😁 Stor kram fina du 🤗❤️❤️❤️

  • Emma

   “Allt löser sig med tiden”. Det har du verkligen så rätt i!❤️ Även om det är svårt att tänka så när man är mitt i det liksom..
   Men ja, jag försöker tänka att man inte kan planera allt i detalj, ibland måste man bara låta livet ta en dit det är meningen att man ska vara.
   Kram fina du! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.