Rödhaken

Ibland händer det att jag oavsiktligen tar en bild som jag blir så där fånigt nöjd med. Bilder som knappt behöver någon redigering och som man bara blir glad i hjärtat av.
Det hände här om dagen när jag låg sjuk i soffan och försökte fördriva tiden med något. Jag hade lagt kameran på soffbordet eftersom jag jag ville fånga några bilder på bergfinken som var på besök vid matningen då.
Jag tittade sökande ut genom fönstret för att försöka få syn på finken, men utan resultat. Sittandes i soffan med kameran i handen betraktade jag istället rödhaken som skuttade runt på marken i jakt på insekter.
Den är så otroligt söt, rödhaken. Vaksam, men modig. En av mina favoriter. De letar intensivt efter mat i några minuter för att sedan flyga i säkerhet och speja av området.
Just i denna stund flög han och satte sig i den höga gamla granen framför vårt hus. En svag solstråle letade sig in och lyste upp hans brandgula bröst, i stark kontrast mot den mörka skogen bakom. Perfektion.
Givetvis är det inte optimalt att fota genom fönstret, men jag hade bara några sekunder på mig och ville för allt i världen inte sabotera denna idylliska scen genom att öppna fönstret och sticka ut kameran. Och det blev ju bra ändå.

rödhaken

19 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.