Fåglar,  Foto,  Mindfulness,  Natur

Ljusglimtar

Det är mycket som ska bearbetas när man gör en större förändring i sitt liv som till exempel ett husköp. Många intryck som ska smältas, minnen som ska skapas, saker som ska glömmas. Man kanske kan sammanfatta det som att det är ett nytt liv helt enkelt.
En av sakerna som jag ännu inte riktigt har hunnit förstå är hur nära vi har till naturen nu. Vi bor visserligen inte mitt i skogen ute i ingenmansland, men ändå. Jag har svårt att ta in att jag faktiskt kan öppna dörren och på några minuter vara relativt långt ute i skog och mark. Skog och mark där jag även tycks vara den enda människan inom en väldigt stor radie.
Idag blev det således dags att sätta på upptäckarmössan och för första gången ge mig ut i en av våra närmaste större skogar, kring Tegelsmora. Trots att det är nära där vi bor så tog jag bilen, då vägarna fortfarande är täckta av snö och is. Men jag längtar verkligen tills jag kan trampa iväg på cykeln igen. Promenader i all ära, men det finns nog inget bättre än att upptäcka nya platser på cykeln! Man tar in alla ljud och dofter och kan hoppa av där det passar utan att behöva leta upp lämplig eller olämplig parkering…

Som sagt har vi fortfarande en hel del snö här, flera decimeter på sina håll.
Och det öppnar ju lämpligt nog upp för att sätta mina djurspår-kunskaper på prov!
Kunskaper som dock är så gott som obefintliga… Här på bilden ser vi i alla fall hare och… en mindre gnagare som glömde något hemma..?
Halvmånen dekorerade himlen tillsammans med solen.
Ett av många trevliga inslag under färden var denna stjärtmes-familj som skuttade runt i buskagen.
Stjärtmesar verkar för övrigt fullt medvetna om hur söta de är.
”I know, I’m cute as hell.”
ljusglimtar
Som grädden på moset hittade jag denna vackra glänta med en liten damm mitt i. Jag vet inte om ”dammen” är temporär p.g.a. stora vattenmängder, men den såg inte ut att vara det.
Hit kommer jag definitivt att återvända.

Ett underbart slut på en annars ganska hektisk helg. Hela gårdagen spenderades nämligen med att riva ut en gammal duschkabin i vårt ena, pyttelilla, badrum och sätta in ett badkar istället. Har nog fortfarande inte fattat det heller, även fast det står där inne – vi har ett badkar!! Det är bokstavligen ett badrum nu eftersom det enda som får plats där inne är just badkaret. Jag har inte haft tillgång till ett ”eget” badkar på nästan 20 år, så det är verkligen en stor lyx som jag fnissar lite förtjust åt varje gång jag tänker på det.

Önskar er alla en fin vecka!

6 kommentarer

  • Anna i Portugal

    Den där stjärtmesen är verkligen jättesöt, fint fångat! Jag är värdelös på spår och så älskar jag att bada, så hoppas du får njuta mycket av badkaret. Jag badade i poolen idag!

  • Jossu

    Vad ljuvligt med badkar. Jag kan fortfarande inte förstå att mitt badkar är borttaget. Det har saknats, speciellt en kall vinter som denna.

  • Lisa

    Vilka fantastiska bilder. Du är verkligen duktig på att fotografera. 🙂
    Så söta stjärtmesarna är. 🙂
    Ja man längtar verkligen till våren nu. Vi har inte så mycket snö som er men så fort det töat bort kommer
    det mer som täcker marken hela tiden.
    Ha en fin vecka kram

    • Emma

      Åh tack så mycket! Ja, det känns som att det är en seglivad vinter i år… men då kommer våren att vara desto härligare tror jag. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.